Bulion de rosii - Reteta traditionala. Alegeti rosiile mari, rotunde, carnoase si ardei grasi rosii. Spalati rosiile si le taiati in doua sau in trei dupa care le puneti randuri-randuri intr-un lighean sau bocan mai mare.Sarati fiecare rand pus. Le lasati astfel pana a doua zi. Daca s-au inmuiat scoateti capacul si scurgeti zeama.
Alegeti ardeii grasi de culoare rosie deschisa, ii rupeti in 2-3 bucati, le scoateti semintele si ii puneti la fiert.
Cand sunt gata fierti ii prin sita cu lingura pana ramane doar coaja. Treceti apoi si rosiile prin sita. Puneti la fiert impreuna piureul de rosii si ce de ardei amestecand pana se ingroasa bulionul. Tineti oala la foc pentru a putea turna bulionul fierbinte in sticle. Turnati deasupra ulei pentru a izola bine si astupati sticlele sa fie bine izolate de aer. In cazul in care doriti sa pastrati gustul nealterat al rosiilor renuntati la ardei.
Spor la treaba !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu