19.11.2011

Ferestre si usi termopan - Informatii utile

Ferestre si usi termopan, informatii utile inainte de a contacta o firma specializata in montarea ferestrelor si usilor termopan dorite.


Inainte de toate trebuie sa stiti ca termenul termopan se refera la cele doua foi de geam cu spatiul izolat etans intre. Spatiul dintre cele doua foi de geam este izolat si umplut cu gaz inert sau aer.
Inainte de a monta ferestrele termopan sau usile la o casa sau un apartament este bine sa va decideti asupra materialului din care vor fi confectionate ramele. Puteti alege dintre ramele din PVC, ramele din lemn, din aluminiu sau din lemn stratificat. 
Se pare ca multi dintre specialistii in domeniu recomanda ramele din PVC deoarece au cel mai bun coeficient termic raportat pret - calitate. O alta optiune o reprezinta  ramele din lemn stratificat ce ofera un foarte bun coeficient termic insa sunt mai scumpe decat cele din PVC.
Trebuie sa mai stiti ca este recomandat ca montarea ferestrelor si a usilor sa se faca inaintea tencuielilor.

Un alt aspect important este tipul de deschidere al geamurilor.
 Puteti opta intre deschiderea glisanta, oscilobatanta sau plianta. Trebuie sa stiti insa ca pretul creste in functie de compexitatea modalitatii de deschidere solicitate. 

Mai trebuie sa aveti in vedere materialul din care alegeti glafurile.
Pentru interior puteti sa optati pentru glafuri din marmura, PVC sau lemn, in timp ce pentru exterior (avand invedere ca sunt supuse inemperiilor) puteti opta pentru marmura sau aluminiu.

2 comentarii:

termopan se refera la cele doua foi de geam cu spatiul izolat etans intre

Desi au un pret usor mai ridicat, ramele din lemn stratificat au o eleganta aparte (pe langa functionalitate).

Trimiteți un comentariu