26.10.2011

Gogosari in otet - Reteta traditionala


Reteta traditionala de preparare a gogosarilor in otet.
Aveti nevoie de : 75 gogosari, 10 l otet, 2 linguri ulei, foi de dafin, morcovi, 500 g miere sau zahar, telina( frunze si radacina), 2 linguri mustar boabe, usturoi si ienibahar.


Iata cum se prepara gogosarii in otet.
Punem la fiert intr-o craticioara doua pahare de otet de vin, in care turnati doua linguri de ulei. In momentul in care incepe sa clocoteasca puneti cate doi gogosari, spalati si uscati, si-i lasati cateva clipe pana cand incepe sa clocoteasca otetul. Scoateti gogosarii si-i insirati pe masa (nu unul peste altul). In momentul in care otetul scade la fiert completati pentru a va ajunge pentru toti gogosarii.
Puneti intr-o oala otet de vin, adaugati miere sau zahar, sare si lasati sa clocoteasca putin. Lasati sa se raceasca si apoi turnati peste gogosarii asezati in borcane. Puneti telina si morcovii taiati in felii, mai ales pe langa peretii borcanului. Optional puteti pune usturi, ienibahar si foi de dafin. Deasupra puneti un saculet de tifon cu boabe de mustar. Dupa ce ati turnat tot otetul acoperiti cu frunze de telina si puneti un strat de ulei. Dupa 7-8 zile gustam sa vedem daca au suficienta sare, iar dupa doua saptamani ii pritocim - mamele stiu ce inseamna :).
Spor la treaba !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu