Dulceata de gutui - Reteta traditionala. Aveti nevoie de: 1 kg gutui mai mici (nealtoite), 1,5 kg zahar, o jumatate de lamaie, 4 pahare apa.
Dulceata de gutui se prepara astfel:
Curatati gutuile si le taiati in doua, in lung. Scobiti bine centrul gutuii si aruncati toata partea pietroasa. Taiati in felii subtiri, in lung, amandoua jumatatile. Asezati mai multe felii de gutui una peste alta si le taiati precum taiteii. Daca doriti o dulceata de culoare mai deschisa, puneti gutuile taiate in multa apa rece si le spalati. Astfel se ele se innegresc. Scoateti gutuile din castronul cu apa rece, punetile intr-un tifon si le scufundati cu totul in apa clocotia intr-o oala. La tineti cateva minute. Scoateti gutuile si le strecurati bine.
Pregatiti siropul in care turnati zeama de lamaie. Cand siropul este aproape gata dam drumul fructelor si le afundam cu lingura in sirop timp de 10 minute. Cand dulceata este gata, o turnam intr-un castron si apoi umplem borcanele deja pregatite :).
Succes!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu