13.09.2011

Clatite americane cu dovleac, reteta si mod de preparare

Clatite americane cu dovleac, poate ca suna putin ciudat dar trebuie sa stiti ca dovleacul este bogat in vitamina A si in fibre, are rol in stimularea sistemului imunitar. Iata cum puteti prepara clatite cu dovleac.
Aveti nevoie de : 350 g faina, un plic praf de copt, 3 linguri de zahar brun, 1 lingurita sare, 1 plic zahar vanilat, o cana si jumatate de lapte, 1 ou batut, sirop de artar, o lingura de ulei vegetal ,putin ulei pentru prajit si 1 cana piure de dovleac.
Piureul de dovleac se prepara in felul urmator: aveti nevoie de un dovleac pentru placinta (1-2kg), incalziti cuptorul la 180 grade, inlaturati partea superioara a dovleacului si scoateti semintele. Se taie dovleacul in bucati mari si se baga in cuptor pana se inmoaie ( aprox. 40 min.) apoi se lasa la racit. Se rade miezul de pe coaja si se pune intr-un blender. Se amesteca pana devine o pasta.

Sa trecem la modul de preparare al clatitelor cu dovleac.
Intr-un caston se pune faina, zaharul, sarea si praful de copt. Intr-un alt castron se amesteca
laptele, piureul de dovleac, zaharul vanilat, oul si uleiul. Se amesteca bine continutul celor doua castroane si se toarna cel cu piureul de dovleac peste cel cu faina. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu spre iute.
Se foloseste cam un sfert de cana de compozitie pentru fiecare clatita.
Clatitele se servesc cu sirop de artar.
Din cantitatile de mai sus rezulta in jur de 20 de clatite.
Pofta buna !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu