
Castravetii in otet conservati la rece sunt foarte gustosi si usor de preparat.
Aveti nevoie de : 2 kg castraveti, 50 g, sare, 2 l apa, 1/4 l otet, 12-15 fire marar si 30 bobite ienibahar.
Spalati bine castravetii, amestecati apa cu sarea si otetul. Turnati jumatate din condimente intr-un borcan de 4 l si asezati castravetii deasupra. Puneti apoi restul de condimente si turnati zeama.
Se lasa sa se fermenteze 2-3 saptamani si nu uitati sa luati spuma zilnic. Mutati apoi borcanul intr-un loc racoros ( la 3-4 grade) si lasati-l timp de 3 saptamani.
Se lasa sa se fermenteze 2-3 saptamani si nu uitati sa luati spuma zilnic. Mutati apoi borcanul intr-un loc racoros ( la 3-4 grade) si lasati-l timp de 3 saptamani.
2 comentarii:
Ai venit la fix cu reteta asta, tocmai am dat chix cu castravetii mei. O sa o incerc pe a ta si te tin la curent.
Este in regula, astept parerile tale.
Trimiteți un comentariu