Piersicile sunt bogate in fibre iar consumul regulat al acestora este de un real ajutor persoanelor care au probleme digestive, acestea inlaturand constipatia si favorizand digestia.
Piersicile au efecte benefice si in cazurile de litiaza urinara, reumatism sau guta, datorita actiunii lor diuretice si depurative.
Tot datorita proprietatilor sale antioxidante, piersica intarzie procesul de imbatranire si ajuta la mentinerea stralucirii si tineretii. Industria cosmetica se foloseste din plin de beneficiile piersicilor, mai ales in cazul mastilor si cremelor faciale.
Piersicile sunt disponibile pe tot parcursul anului insa sezonul lor este din luna mai pana in octombrie. In magazine, incercati sa le cumparati pe cele care au o culoare frumoasa, a caror coaja pastreaza inca urme de galben-auriu ca dovada ca nu a trecut prea mult de cand au fost culese.
Nu trebuie sa fii expert culinar ca sa te bucuri de „combinatii gustoase cu piersici”.Ele sunt excelente adaugate in salatele de fructe, in forma forma proapata intr-o varietate de cocktailuri, impreuna cu struguri, ananas si cirese. Cel mai des insa, le intalnim in prepararea placintelor, a deserturilor coapte, precum si a gemurilor si jeleurilor.
Uneori mamele se feresc sa dea copiilor mici piersici pentru ca ele sunt considerate alergigene din cauza pufului. Marturisesc ca si eu, mama a doi copii, m-am cam ferit sa le dau piersici cand erau foarte mici. Cu timpul insa am inlaturat aceasta teama si le-am folosit la greu in prepararea sucurilor, cockteilurilor si budincilor. Totul este sa-i testezi usor la inceput si sa introduci piersica cate putin, ca fruct singular, fara alta combinatie, evitand in felul acesta „o alergie compusa”.
Piersica ramane „fructul verii” iar bucuria de a o manca ramane una din placerile care ne bine dispun si nu ne ingrasa.
Bucurati-va de fructe si mancati-le cu placere!
Cu drag,
Marieta.
...ne revedem curand in cadrul unui nou post si a unei noi rubrici ce sper sa va foloseasca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu