Cotlete de porc cu sote de ciuperci, o reteta simpla si rapida ( timp de preparare aprox. 35 min.).
Ingredinte necesare prepararea cotletelor de porc cu sote de ciuperci:
- 2 cotlete de porc;
- 2 linguri sos sois;
- 2 linguri otet balsamic;
- ketchup;
- ghimbir ras o lingurita;
- 1/2 lingura de miere;
- lingura piper rosu in saramura;
- ulei de masline o lingura, sare, piper.
Modul de preparare:
Intr-un vas amestecati ghimbirul dat prin razatoare cu sosul de soia, mierea, piperul rosu, otetul balsamic, ketchupul, sarea, uleiul de masline . Cu sosul obtinut ungeti cotletele de porc, apoi le acoperiti cu folie alimentara si le lasati la frigider 2 ore.
Incingeti bine un grata sau o tigaie teflonata si adaugati cotletele. Ungeti cotletele cu sosul in care au stat in timp ce se prajesc timp de 5 minute pe fiecare parte, pana sunt patrunse complet.
Sote de ciuperci: trageti ciupercile timp de 3 minute in untul topit, turnati vinul si-l lasati pana se evapora. Adaugati apa, acoperiti tigaia cu un capac si lasati la foc inca 6 minute. La sfarsit condimentati ciupercile cu sare si piper si le serviti alaturi de cotlete.
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu