13.06.2014

Dependenta de smartphone - sfaturi utile

Cred ca pentru fiecare dintre noi familia este sacra si stiu cat de mult ne distrage atentia de la adevarata  relationare cu familia dependenta de smartphone. Cred ca sunteti de acord, ca oriunde va aflati  fie ca este vorba de mijloace de tansport in comun sau locuri publice, veti vedea din ce in ce mai multe persoane absente la ce se intampla in jurul lor datorita atentiei cu care tasteaza frenetic pe ecranul smartphone-ului. 
Se presupune ca telefoanele noastre moderne trebuie sa ne faca viata mai usoara. Dar chiar o fac? 
Probabil ca da dar cu ce pret?
Suficient cu teoria si cu lucrurile ce deja le cunoasteti ( aici ai zambit si ai clipit cu un arer de superioritate).
Iata cateva sfaturi utile pentru a mai tempera dependenta de smartphone.

Atunci cand incepeti o conversatie cu familia sau cu prietenii stabiliti din start ca pe toata durata  conversatiei nu veti arunca nici macar o privire pe Facebook, mail sau mesajele text.

Inchideti toate notificarile (push notifications off). Toti stim acele mici semnale sonore ce le auzim in momentul in care apare o noua postare sau mesaj . Renuntati la push notifications.

Setati ringtonuri personalizate pentru contactele cele mai importante din agenda telefonului ( custom ringtones). In felul acesta o sa stiti atunci cand suna telefonul daca este o persoana importanta sau daca puteti ignora apelul.

Mutati toate aplicatiile de socializare ( Facebook, Twitter, WhatsApp, Yahoo Messenger, Skype, etc.) pe ecranul secundar. Nu conteaza ce model de smartphone aveti, important este ca acele aplicatii sa nu mai fie pe home screen, in felul acesta nu veti mai vedea acele notificari in momentul in care deschideti telefonul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu