30.08.2011

Orasul Moscova - Informatii interesante

Moscova, un oras cu 11 milioane de locuitori, este capitala Rusiei si are o suprafata de 878,7 km2.
Un oras senzational incarcat de istorie cu oameni frumosi si zambitori contrar celor auzite de demult.
Stilurile arhitectonice intalnite in Moscova sunt impresionante punand vizitatorul intr-o contradictie placuta mai ales cand se afla in vizita la Mausoleul lui Lenin amplasat in preajma bisericilor istorice ale Moscovei.
Ce putem vizita in Moscova?
:)
Foarte multe sunt de vazut. Iata cateva exemple:

  • Piata Rosie - cea mai cunoscuta piata din Moscova, separa sediul presedintiei ruse de zona comerciala. Considerata centrul Rusiei si al Moscovei, din Piata Rosie pornesc marile strazi ale Moscovei. Este probabil unul din cele mai vizitate obiective turistice din Rusia.
  •  Mausoleul lui Lenin - aflat in Piata Rosie este locul in care a fost depus trupul imbalsamat al lui Vladimir Ilici Lenin. Este o structura senzationala din granit ce incorporeaza elemente arhitectonice ale mausoleelor antice.
  • Muzeul Puskin - inaugurat in 1912, adaposteste o impresionanta colectie de arta europeana. Se spune ca este depasit doar de Hermitage din Sankt Petersburg.  Puteti admira lucrari ale artistilor precum : Monet, Van Gogh, Gauguin, Matisse, Marc Chagall, Pablo Picasso si multi altii.
  • Kremlinul - aici se gaseste sediul presedintiei  ruse si resedinta oficiala a presedintelui Rusiei. Este o cetate fortificata care include palatele Kremlinului si catedralele Kremlinului ingloband astfel politica si religia fostului mare imperiu rus. In cadrul cetatii se gasesc trei palate, patru catedrale si doua muzee. Intrarea se face prin zona sud a palatului 
  • Metroul  - inaugurat in 1935 metroul moscovit pare mai mult un muzeu subteran decat un mijloc de transport in comun.Un obictiv turistic ce nu trebuie ratat atunci cand vizitati Moscova.
...si lista poate continua. Dar mai bine mergeti si vedeti. Merita!

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu